Majoneesi
AINESOSAT
1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
0,5–1 tl Antsun sinappia
0,5–1 tl valkoviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
VALMISTUS
Riko kapeaan ja korkeaan astiaan, esim. lasitölkkiin kananmuna. Päälle öljy ja mausteet.
Laita sauvasekoitin astian pohjalle, käynnistä ja pidä paikallaan pohjassa muutamia sekunteja.
Kun näet, että seos muuttuu vaaleaksi, ala nostamaan sauvasekoitinta todella hitaasti ylöspäin sitä mukaa,
kun majoneesi muodostuu.
Ja voila, valmis!
Ps. Lasitölkki on oiva tähän hommaan, korkki vain päälle ja jääkaappiin.
Kätevää pitää aina purkillinen valmiina ja takuulla parempaa kuin valmismajoneesit.
Antsun Aioli
1 annos Antsun majoneesia
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
Sekoita valmistamaasi majoneesiin valkosipulimurska. Jos haluat extrahyvän aiolin, valmista
perusmajoneesi Antsun Valkosipulisinapilla. Toimii!