Pasta Carbonara
Ainesosat
400 g spagettia
1 pkt pekonia
2 valkosipulin kynttä
2 kananmunaa
suolaa, mustapippuria
1–1,5 dl raastettua parmesaania
Antsun pikkelöityjä sinapinsiemeniä
Persiljaa koristeeksi
Valmistus
Keitä pasta al dente.
Pilko pastan kiehuessa pekonit paistinpannulle pieniksi paloiksi, käy kätevästi saksilla. Lisää pannulle pilkotut valkosipulinkynnet. Paista pekonit kauniin ruskeaksi.
Riko kananmunat kulhoon, lisää suola, pippuri ja parmesaaniraaste. Vatkaa kevyesti haarukalla seos sekaisin.
Valuta pasta, säästä osa keitinvedestä. Sekoita pekonit pastaan, ja lisää kananmunanseos pastaan ripeästi sekoittaen, niin että sekoittuu tasaisesti kauttaaltaan. Jos pasta tuntuu liian kuivalta, voit lisätä hieman pastan keitinvettä. Annostele lautasille ja lisää päälle reippaasti Antsun pikkelöityjä sinapinsiemeniä, sekä halutessasi mustapippuria myllystä, parmesaanilastuja ja rucolaa tai basilikaa.